Future Female ja Plan yhdistävät voimansa teknologia-alan tasa-arvoisemman tulevaisuuden puolesta!

Millainen maailma olisi, jos teknologiaa olisi kehittämässä monimuotoisempi porukka? Tiesitkö, että tällä hetkellä vain 6 % maailman sovelluskehittäjistä ja Suomessa tekniikan alan tutkinnon suorittaneista vain 20 % on naisia? Tule mukaan oppimaan lisää tasa-arvosta, teknologia-alasta sekä sen tarjoamista moninaisista mahdollisuuksista ja erilaisista tarvittavista rooleista!

Plan International Suomi on kansainvälinen lastenoikeusjärjestö, joka haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Sen takia edistämme erityisesti kehittyvissä maissa asuvien tyttöjen oikeuksia. Future Female toimii alustana ja verkostona teknologia-alalla työskenteleville ja sinne haluaville. Toiminnan tavoitteena on luoda tasa-arvoisempaa tulevaisuutta alalle nostamalla esiin uusia roolimalleja ja tarjoamalla verkostoitumis- ja mentorointimahdollisuuksia sekä teknologia-alan tapahtumia kaikille kiinnostuneille. Yhteistyössä perustettavan uuden ryhmän tavoitteena on tarjota nuorille katsaus monipuoliseen teknologia-alaan sekä tuoda teknologia-alan epätasa-arvoa ja sen tarjoamia moninaisia mahdollisuuksia näkyviin.

Mukaan voivat hakea kaikki 15–25-vuotiaat nuoret, joita kiinnostavat tasa-arvo, vaikuttaminen ja teknologia. Valitsemme ryhmään mukaan 25 vaikuttajaa. Mukana on mentoreita teknologia-alan yrityksistä. Aiempaa kokemusta ei tarvita, vain utelias ja avoin mieli. Saat tukea toimintaan niin järjestäjiltä, mentoriltasi kuin muilta ryhmän jäseniltä.

Ohjelma kestää maaliskuusta–toukokuuhun, jonka aikana on tapaamme kolmesti: 6.3., 8.4. ja 6.5. Sen lisäksi näiden tapaamisten välissä on yhteistä työskentelyä mentorien kanssa. Kevään aikana suunnittelemme vaikuttamistempauksen Girls in ICT-päivään 22.4. Toivomme sinulta aktiivista sitoutumista tälle ajalle noin 5–10 tuntia kuukaudessa. Ohjelma vaatii oma-aloitteisuutta ja toimintaan voi itse vaikuttaa paljon. Koulutuksissa saat tietoa tasa-arvosta, vaikuttamisen eri muodoista ja teknologia-alasta niin Suomessa kuin globaalisti.

Ohjelman jälkeen sinulla on syvempi ymmärrys teknologia-alan tasa-arvotilanteesta Suomessa ja globaalisti sekä tietoa eri mahdollisuuksista hakeutua mukaan teknologia-alalle. Opit erilaisista vaikuttamisen keinoista ja tiedät, kuinka voit itse vaikuttaa.

Hae mukaan ohjelmaan tämän Google Forms -lomakkeen kautta. Hakuaika: 11.-31.1.2021.

Tietosuojaseloste: https://plan.fi/tietosuojaseloste-vapaaehtoisrekisteri
Lisätiedot: Maiju Tuomainen, 050 476 5411, maiju.tuomainen@plan.fi